Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`eline Sağlık
26 Şubat 2015 Perşembe

Geçenlerde eşimle birbirimizden habersiz 1’er koli yumurta almışız eve, ev oldu sanırsınız tavuk çiftliği, yumurtalar bana ben onlara baka baka kekler, börekler yaptım. Tabii ki de kek içerisinde kullandığım 3 yumurta ile bitmediler.  Daha farklı bir şeyler yapmam gerektiğini düşünürken, elimdeki bütün kahvaltılık yumurtalık reçeteleri çıkarttım, çeşit çeşit temeli aynı olsa da içerilerindeki baharatlar, sebzeler, süt kremaları ile süslü yumurtalarım harikalardı. Bu keyifli tarifleri deneyen herkese afiyet olsun.

 

KREMALI JAMBON SUFLE

MALZEMELER

-1 yumurta

-1 dilim dana jambon, ince doğranmış

-1/2 tatlı kaşığı tereyağı, oda ısısında beklemiş

-1 tatlı kaşığı krema

-1 çorba kaşığı kaşar rendesi

-1/2 dal taze soğan, küçük doğranmış

-Tuz

 

YAPILIŞI

-Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

-Fırına dayanıklı küçük bir kabı tereyağı ile yağlayın. Kabın tabanına ve kenarlarına kremadan sürün. Jambonu, soğanı ve kaşarı karıştırıp kaba koyun, üzerine yumurtayı kırıp kalan kremayı da döküp tuz serpin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

-Kabı, yine fırına dayanıklı derince ve daha büyük bir kabın içine yerleştirin, kabın yarısına su gelecek şekilde büyük kabın içine sıcak su doldurun ve fırına sürün. Yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Ben yumurtayı sulu sevmediğim için 40 dakikada pişirdim, siz dilerseniz süreyi daha kısa tutabilirsiniz.

-Fırından çıkardıktan sonra, üzerine kırmızı pul biber ve taze soğan sapları ile süsleyebilirsiniz.

 

SOĞANLI YUMURTA

MALZEMELER

-Büyük Boy Kuru Soğan

-Yumurta

-Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI

-Soğanlardan bir parmak yüksekliğinde halkalar kesin ve önceden kızdırılmış zeytinyağlı tavada çevirerek pişirin

-Yumurtaları soğan halkalarının ortasına kırın ve pişirin

-Üzerine isteğe göre karabiber ekerek servis yapabilirsiniz

 

ÇILBIR

MALZEMELER

-2-3 adet yumurta

-2 yemek kaşığı tereyağı

-Pul biber

-Tuz

 

YAPILIŞI

-Küçük bir tencere içerisinde az miktarda suyu kaynatın ve tuz ekleyin.

-Kaynayan suya yumurtaları kırarak 5 dk kadar kaynatın.

-Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştirin.

-Tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin.

-Hazırladığınız biberli sosu yumurtaların üzerine gezdirin.

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın